lördag 28 januari 2012

Stekta räkor med en massa gott

Dessa räkor passar perfekt till fredagsmyset, buffén eller varför inte som förrätt?

Till ca 4 halv hungriga personer behöver du följande:

  • 1 kg räkor med skal, kanske runt 500g skalade
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • en liten bit chili ca 2 cm
  • Skalet av 1 lime
  • Olivolja
Tillbehör:
Börja med att tina och skala räkorna. Tiningen blir bäst i varmvatten (enligt instruktion på påsen), men jag tycker att mikrons upptinings-funktion brukar fungera bra och det går betydligt fortare.

Riv bort skalet från limen, hacka chilin och persiljan och pressa vitlöken.

Stek allt (spara ungefär hälften av persiljan) i ganska mycket olivolja

Vänd i räkorna och stek supersnabbt så att de bara blir varma. Salta och peppra efter tycke och smak.

Lägg upp på ett fat, strö över resten av persiljan och servera med bröd, lime och guacamole!


Idén till receptet kommer här ifrån

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly