måndag 19 december 2011

Asiatisk Quorngryta

Till cirka 5 fina människor behöver du:

  • 2 påsar fryst quornfärs (600g) (eller köttfärs om du är super kötterian)
  • 1 1/2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • några skedar röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl grädde, mjölk eller vatten
  • någon klunk grönsaksfond
  • 1 burk kikärtor (400g)
  • ungefär 350 g blomkål
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor
  • olja
  • salt och peppar
Till servering:
  • Ris 
  • eller naanbröd (asgott bröd från indien som blir bäst om man bakar själv, men det går självklart strålande att köpa det i en affär också)
Hacka lök, vitlök och chili.

Stek det med en matsked currypaste i lite olja i en gryta. 

Ta i quornfärsen efter en liten stund.

Ta i kokosmjölk, fond och någon form av vätska. Låt det puttra under lock i 5 minuter.

Dela blomkålen i små buketter och häll av kikärtorna. Blanda i det i grytan och koka lite till.

Smaka av med salt, fond och currypaste.

Servera grytan med limeklyftor, koriander, jordnötter, naanbröd eller ris.

Gotteligottgott!




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly