fredag 17 juni 2011

Kanelbullar!




Nygräddade kanelbullar är typ det godaste jag vet!

Du behöver:

  • 150g smör
  • 5 dl mjölk
  • ett paket jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 14-15 dl vetemjöl
Smält smöret och blanda det med mjölken. Värm till fingervärme (37 grader)

Smula sönder jästen och blanda med lite av smörmjölken. Ta i socker, salt och resten av degspadet.

Häll i mjölet, lite i taget tills degen är lagom kletig. Den ska inte vara torr men inte heller fastna för mycket på fingrarna om du känner på den.

Arbeta degen ett tag och låt den sedan jäsa 30 min under bakduk.

Knåda degen på ett mjölat bord ett tag och dela den sedan i 4 delar.

Kavla ut en bit.


Ta på jättemycket smör och socker+kanel eller Socker+vaniljsocker.

Rulla ihop och skär i ca 10 bitar. Lägg på en plåt och låt jäsa 30 min till. Sätt samtidigt ugnen på 225 - 250 grader.

Pensla sedan bullarna och ta på pärlsocker.

Grädda i 250 grader 5-8 min.

Som sagt, finns det något godare?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly