torsdag 5 maj 2011

Pecorino-, basilika- och chilifylld fläskfilé

Till denna rätt behöver du följande:

  • ca 700g fläskfilé
  • 1 kruka basilika
  • 50g pecorino (som parmesan, fast gjort av fårmjölk)
  • 1/2 tsk chiliflakes eller hackad chili
  • salt & peppar
  • olivolja
  • steksnöre

Riv pecorino, hacka basilikan och eventuell chili.

Ta fläskfilén och skär en skåra i ena sidan. Fläk upp den och lägg på en skärbräda.

Lägg bakplåtspapper eller plastfolie på köttet och banka ut det med en kastrull.

Gnid in i olivolja.

Salta, peppra, ta på pecorino, chili och basilika.

Rulla ihop köttet till en korv och knyt runt hela. Det här steget är lite knepigt, men ett tips är att börja med en vanlig knut och sen göra som öglor på steksnöret och dra åt dem runt köttrullen.

Grilla tills köttet är klart eller stek så att det får yta och stoppa in i ugnen tills det är färdigt.

Servera med en god sallad, bröd och kanske lite klyftpotatis eller bulgursallad!

Smaskens!

1 kommentar :

  1. Jag glömde att lägga i hackad chili, men det blev supergott ändå. Ett tips är att ta det lite försiktig med saltet, eftersom peccorinon i sig är ganska salt. Jag kommer absolut att göra det fler gånger

    SvaraRadera

nrelate .nr_post_title { Font-style: normal !important; }

Printfriendly